NiRV Jaarcongres 2023

Sprekers

Ook dit jaar zijn er verscheidene sprekers met een diversiteit aan onderwerpen om de lezingen te verzorgen.

NB: voor het verkrijgen van PE punten bij deelname aan het Jaarcongres dien je  aan minimaal één ronde van de middagsessies een lezing van één van de sprekers te hebben deelgenomen.

Bij je aanmelding kun je kiezen uit lezingen van onderstaande sprekers:

Actualiteiten & de Oostenrijkse school - Jan Vis

Dr. Jan Vis MBA RV FRICS is medeoprichter van Talanton Valuation, wetenschappelijk directeur bij Stichting Talanton Economic Research en programmadirecteur en kerndocent van de opleiding Business Valuatoin aan Nyenrode Business Universiteit.

Jan Vis zal met zijn lezing ingaan op de actualiteiten en de Oostenrijkse school.

Wat is de waarde van een succesvolle leider? - Gijze Stroboer en Edwin Benne

Gijze Stroboer
Olympisch medaillewinnaar waterpolo, Gijze Stroboer ruilde einde jaren 70 zijn sportcarrière in voor een ‘nieuw leven’ in de bedrijfswereld. Zijn ervaring en visie; “Niemand bereikt alleen en op eigen kracht de top.” De basis voor topprestaties bestaat uit talent, training, doelen stellen en doorzettingsvermogen.

Gijze koos voor een carrière in de vastgoedsector. Hij zag de passie onder vastgoedprofessionals en hun grensverleggende enthousiasme. Maar de opleidingswereld in vastgoed en makelaardij was traditioneel, behoudend en verouderd. Lesmethodes en inhoudelijk aanbod waren inefficiënt en kenden een groot gebrek aan inspiratie en vernieuwing.Dat kon anders! Daarom zijn Gijze en Matthijs Stroboer gestart met REBS. De opleider van Vastgoed & Makelaardij.

Edwin Benne
Edwin deed tweemaal mee aan de olympische spelen als lid van het Nederlands volleybalteam waarbij hij en zijn team in 1992 zilver wonnen bij de zomerspelen in Barcelona.
Van 2011 tot 2014 was hij bondscoach van het Nederlands herenteam. Edwin heeft veel ervaring als leider. In zijn rol als oud-bondscoach heeft hij zijn leiderschapsstrepen meer dan ruim verdiend. Met zijn overstap naar het bedrijfsleven in 2014 combineert Edwin zijn ervaring in de topsport met het ondersnemerschap en richt hij zich voornamelijk op leiderschaps- en teamontwikkeling.

Toepassingsmogelijkheden van het PKF Beta rapport in de praktijk - Joy van der Veer en Ernst Andriessen

Anderhalf jaar geleden is PKF Financial Advisory gestart met het uitbrengen van het ‘Sector beta rapport – European Markets’. Dit rapport geeft niet alleen inzicht in de beta’s van verschillende sectoren, maar verschaft ook inzicht in de volatiliteit per sector en diverse andere kengetallen.

Hoewel het rapport veel data bevat, is het bovenal de vraag hoe deze data in de praktijk kan worden gebruikt. In deze presentatie geven Joy van der Veer en Ernst Andriessen diverse voorbeelden van hoe het rapport kan worden gebruikt in de (MKB) waarderingspraktijk. Daarnaast worden de belangrijkste verschillen tussen de data in het rapport en de data van andere publieke bronnen besproken.

Joy van der Veer is sinds 2017 werkzaam bij PKF Wallast. Daarnaast is Joy actief als Adjunct Professor op TIAS, School for Business and Soceity, Tilburg. Daar geeft hij diverse vakken op het gebied van Business Valuation en Corporate Finance. Joy is gespecialiseerd in het waarderen van niet-beursgenoteerde ondernemingen en Real Options Valuation.

Ernst Andriessen is sinds 2015 werkzaam bij PKF Wallast. Hij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van het waarderen van werknemers- en managementparticipaties. Daarnaast is hij veel betrokken bij het waarderen van niet-beursgenoteerde ondernemingen in het kader van de bedrijfsopvolging (BOR) en werknemersparticipaties.

Private Equity - Olaf Baks en Jules van de Winckel

Olaf Baks is partner binnen de Corporate M&A praktijkgroep van NautaDutilh. Hij is gespecialiseerd fusies en overnames, leveraged buy-outs en corporate finance transacties. Olaf treed op voor Nederlandse en internationale private equity fondsen, DGAs, management teams, familiebedrijven en andere corporate cliënten, waarbij hij cliënten ook regelmatig adviseert over management- en werknemersparticipaties.

Jules van de Winckel werkt als kandidaat-notaris voor NautaDutilh in Amsterdam en maakt als partner deel uit van de corporate praktijk groep. Jules zijn praktijk richt zich op een breed scala van zaken waaronder publieke en private transacties. Hij treedt op voor Nederlandse en internationale private equity fondsen, DGAs, management teams, familiebedrijven en andere corporate cliënten, waarbij hij cliënten regelmatig adviseert over management- en werknemersparticipaties, joint ventures, (grensoverschrijdende) fusies, splitsingen en herstructureringen.

In deze presentatie bespreken Olaf en Jules de juridische structurering van privaty equite transacties en diverse manieren om management- en werknemersparticipaties vorm te geven.

Help mij met het vinden van een Register Valuator