Over NiRV

Het NiRV is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator of RV is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Het inschakelen van een RV bij het waarderen van bedrijven wordt steeds vanzelfsprekender, maar ook als het gaat om een zakelijk conflict, een echtscheiding, een faillissement of een schadeberekening zorgt een RV voor een heldere waardebepaling.

Niet iedereen mag zich RV noemen. Een Register Valuator ben je na het succesvol afronden van een tweejarige postdoctorale opleiding. Pas dan heb je de kennis en expertise in huis om een onderneming te waarderen en de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie (PE).

Waarderen is een specialisme

In de praktijk blijkt telkens weer dat bij lastige transacties een heldere waardebepaling mensen enorm vooruit helpt.Het tijdig inschakelen van een RV is dan een groot voordeel. Het NiRV ondersteunt de ontwikkeling van het vak Business Valuation en het specialisme van de Register Valuator met kwaliteitsborging, ontwikkeling van deskundigheid (PE) en met het bieden van toegang tot ons landelijke netwerk van Register Valuators. Als beroepsorganisatie zijn wij ervan overtuigd dat u met een RV uit het NiRV register bent verzekerd van een kwalitatief, goed onderbouwde waardering.

Contact

U heeft een onafhankelijke, heldere en goed onderbouwde waardebepaling nodig?

Via deze link kunt u de secretaris van het NiRV verzoeken om een RV in uw regio voor te dragen als onafhankelijk deskundige. Het NiRV houdt hierbij zoveel mogelijk rekening met uw instructies in het veld ‘Verzoek’, maar kan geen aanbevelingen doen rondom specialisaties van individuele leden.