Van Waarde Nieuws

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom waardebepaling en RV

Als beroepsvereniging van Register Valuators heeft het NiRV met ‘VanWaarde’ haar eigen lijfblad. Onder ‘VanWaarde’ worden artikelen verspreid peciaal voor de ondernemer/dga en alle professionals die betrokken zijn bij waarderingsvraagstukken. Schrijf u in en ontvang ‘VanWaarde’ artikelen gratis in uw mailbox.

Filter nieuws ⌄
Geplaatst: 7 maart 2023
Valuation Ambiguities under the European Directive on Preventive Restructuring Frameworks
In het artikel van Marc Broekema wordt ingegaan op de uitdagingen met betrekking tot waarderingswerkzaamheden die kunnen ontstaan bij de implementatie van de ‘European Directive on Preventive Restructuring Frameworks’.
Lees meer
Geplaatst: 26 april 2022
WHOA: Coronaschulden… hoe nu verder….?
Voor veel ondernemingen leidde de coronacrisis tot een enorme stijging van hun schuldenlast. Deze bedrijven gaan zodoende gebukt onder een nauwelijks of niet te dragen financiële last. Onlangs constateerde MKB-Nederland dat ruim 60.000 ondernemingen met deze schuldenproblematiek kampen. In het licht van de in maart van dit jaar geëindigde overheidssteun lijkt daarom de meest pregnante ondernemersvraag van dit moment: ‘hoe nu verder?’
Lees meer
Geplaatst: 19 februari 2022
Waardering van verzekeringsmaatschappij – Sman Business Value
Recentelijk hebben wij een waardering uitgevoerd van een Nederlandse schadeverzekeringsmaatschappij. Een waardering van een financiële onderneming zoals een bank of verzekeraar verloopt langs andere lijnen dan de waardering van een 'reguliere' productie- of handelsonderneming. Wij gaan in dit artikel in op enkele bijzondere aspecten.
Lees meer
Geplaatst: 22 december 2021
On the Role of Business Valuation Standards from the Perspective of End-users
Hoe belangrijk zijn consistente standaarden voor finance executives die zich bezighouden met bedrijfswaarderingen? Welke impact hebben deze standaarden op de betrouwbaarheid van deze waarderingen? Zijn er inconsistenties in de standaarden die vandaag worden gebruikt? En hoe belangrijk is een uniforme aanpak?
Lees meer
Geplaatst: 16 december 2021
Corporate Valuation under COVID-19
The pandemic outbreak of the COVID-19 virus has locked down entire countries, disrupted flows of goods and trade and broken well established business models. Capital markets worldwide have been reacting (and still react) very nervous on any news related to the pandemic. Transaction volume on M&A markets went down by more than 50% compared to 2019.
Lees meer
Geplaatst: 9 februari 2021
25 jaar RV in vogelvlucht
In 2021 bestaat de beroepskwalificatie ‘RV’ 25 jaar. Samen met Jan Vis, Paul de Blok, Flip van Spaendonck, Carolien Monteiro, Peter den Hertog en Marius van Prooijen blikten wij terug om verleden, heden en toekomst van het waarderingsvak bij elkaar te brengen.
Lees meer
6 van 9 berichten
Help mij met het vinden van een Register Valuator