Nieuws
Datum: 21 april 2024

ALV 2020: Live vergaderen houdt de voorkeur

Sinds we met corona te maken hebben gaat alles anders. Maar ook dat went. Op 13 mei jl. vond de Algemene Ledenvergadering van het NiRV dan ook voor het eerst in zijn bestaan – probleemloos – via internet plaats. Met 140 ingelogde leden werd het de drukstbezochte ledenvergadering ooit.

De leden hadden vooraf de spelregels voor de online vergadering toegestuurd gekregen en konden die vlekkeloos toepassen. De meesten van ons zijn na maanden thuiswerken genoegzaam bekend met het ‘muten’ van de microfoon om storende achtergrondgeluiden te weren en het stellen van vragen via de chatfunctie. NiRV-lid Aad Faasen modereerde de vragen en zorgde dat die per agendapunt vóór de stemming, via VoxVote, aan bod kwamen.

Webinars

In 2021 zal het NiRV cursussen voor de leden via webinars aanbieden. Zo blijft de bijscholing gewaarborgd en wordt het eenvoudiger om het noodzakelijke aantal PE-punten te halen. Nieuw is verder dat een scriptieprijs van € 2500 in het leven is geroepen. In samenwerking met de universiteiten wordt de prijs met ingang van volgend jaar jaarlijks toegekend aan jonge business valuators. Gezien het succes van de online ALV overweegt het bestuur dit middel vaker in te zetten als de omstandigheden erom vragen en er geen heftige besluiten genomen hoeven worden. Een live ontmoeting blijft natuurlijk de voorkeur houden – liefst in de context van een mooi event, bijvoorbeeld het event dat in mei op het circuit van Zandvoort gepland stond maar vanwege corona is uitgesteld.

Help mij met het vinden van een Register Valuator