NiRV Jaarcongres 2023

Sportieve Clinics

Na de plenaire sessie door Toon Gerbrands en een heerlijke lunch gaan we de middagsessie in drie rondes opsplitsen.
Als deelnemer kun je een keuze maken uit lezingen van diverse sprekers óf het gevoel van een echte (para)olympiër van TeamNL meekrijgen door deel te nemen aan een of meerdere bijzondere sportieve activiteiten. Er is hierbij rekening gehouden met activiteiten waarbij weinig ‘omkleden’ van toepassing is.

Indien er voor een van de onderstaande clinics te weinig animo is voor deelname is het mogelijk dat deze wordt geschrapt uit het programma.

NB: voor het verkrijgen van PE punten bij deelname aan het Jaarcongres dien je aan minimaal één ronde van de middagsessies een lezing van één van de sprekers te hebben deelgenomen.

Bij je aanmelding kun je kiezen uit onderstaande clinics:

Veeg elkaar van het 'ijs'! - Curling

Curling is een spannend spel dat door iedereen gespeeld kan worden. Van oudsher is curling een Hollandse sport die in de vergetelheid is geraakt, maar die in Canada inmiddels is uitgegroeid tot volksport nummer één. Het is een precisiesport en vergt veel concentratievermogen. Maar daarnaast is het ook gewoon leuk en spannend om te spelen.

Wat ga je doen?
De professionele instructeur geeft een korte introductie van de curlingsport. Nadat de technieken, spelregels en strategie van curling zijn uitgelegd, ben je klaar om te gaan oefenen.

Een snelle en tactische vechtsport - Schermen

Schermen is een sierlijke, snelle, tactische en dynamische vechtsport waarbij lichaam en geest intensief worden gebruikt. De bedoeling is om de tegenstander te treffen zonder zelf getroffen te worden. Afhankelijk van de eigen voorkeur kun je schermen met drie verschillende wapens, te weten; flort, degen en sabel. Tijdens het duel moet de schermer zijn tegenstander trachten te slim af te zijn. Dit kan door subtiele schijnbewegingen of door onverwachte aanvallen.

Wat ga je doen?
De clinic schermen is gericht op techniek, tactiek, snelheid, reactievermogen, durf en zelfbeheersing. De schermer moet steeds op zijn hoede zijn voor zijn tegenstander en tegelijkertijd proberen zelf een punt te scoren. Het gaat om raken zonder zelf geraakt te worden.  Op een leuke en interactieve manier leer je een aantal schermvaardigheden zoals het maken van schijnbewegingen en verrassende aanvallen en het op diverse manieren afweren van een aanval van de tegenstander. Aan het eind van deze sportieve clinic ga je als een geoefend schermer het duel aan.

Haal de jager in jezelf naar boven - Laser kleiduifschieten

Ooit wel eens willen ervaren hoe het is om echt te jagen? Met deze clinic laser kleiduifschieten ervaar je het! Opgesteld in een rij met allemaal evenveel kans om de kleiduif te raken. Wie behaalt de meeste punten en is de beste jager?

Wat ga je doen?
Met vijf personen tegelijkertijd schiet je met een laser op een kleiduif in de vorm van een gekleurde schijf die gelanceerd zal worden. Wie van de vijf raakt de meeste kleiduiven en mag zich de beste jager noemen? De computer registreert wie de kleiduiven het meest heeft geraakt. Dit alles onder begeleiding van professionele instructeurs. De score zal bijgehouden worden door de computer waardoor de competitie spannend blijft. Een ‘hit’ of een ‘mis’ is meteen zichtbaar!

Help mij met het vinden van een Register Valuator