Cursus Jaarrekening analyse complexe structuren

Type: klassikale scholing

Datum: donderdag 17 november 2022

Tijd: 9:00 – 16:30 uur

Locatie: Kasteel Kerckebosch

Organisator: NiRV

Website: http://www.nirv.nl

Email: secretariaat@nirv.nl

FOI biedt 2 trainingen aan de leden van NIRV. Beide trainingen duren 1 dag. Tijdens onze trainingen gaan we met praktijkvoorbeelden verdiepen in jaarrekening analyse en in financieren en financieringsstructuren. Je kunt ervoor kiezen beide trainingen te volgen, of één van beide trainingen. Je hebt de kennis uit de ene training niet nodig voor het volgen van de andere training.

Jaarrekening analyse complexe structuren (dag 1)
Ben je op zoek naar een verdiepende training op het gebied van het analyseren van jaarcijfers en het maken van een financiële analyse? Lees dan vooral verder!

Als je jaarcijfers al wel kunt lezen en begrijpen, maar echt alles wat er staat goed wil kunnen duiden en interpreteren dan is de training ‘Jaarrekening analyse complexe structuren’ onmisbaar. Je leert bij uitgebreide structuren met veel vennootschappen de specifieke balansposten grondig te analyseren en de belangrijkste risico’s te signaleren voorkomend uit deze structuur. Denk hierbij aan de waarde van deelnemingen, onderlinge transacties en leenverhoudingen met gelieerde vennootschappen en aandeelhouders en de werking van de post voorzieningen. Welke impact hebben deze elementen op de waardering van de onderneming?

Verder:
• Directe praktische toepasbaarheid met actuele praktijkcasussen;
• E-learningmodule ter voorbereiding zodat de theoretische kennis vooraf bij alle deelnemers bekend is;
• Zelf een analyse maken, een mening onderbouwen en conclusies trekken

Bij ondernemingen met complexe structuren is het van belang de jaarcijfers grondig te analyseren om een goed oordeel te geven over de financiële situatie van de onderneming. Ook is het van belang het verdienmodel (wat zijn de Key Performance Drivers en de succesfactoren) goed in beeld te hebben en dit te koppelen aan de omzet, winstmarges en de gevoeligheden hierin. Dit komt tijdens deze training uitgebreid aan bod.

Leerdoelen
• Analyse van complexe structuren, de onderlinge verbanden, transacties en de bijbehorende (structuur)risico’s;
• Waardering van bijzondere balansposten analyseren en de impact op het eigen vermogen; zoals onderhanden werk, deelnemingen (met bijvoorbeeld een negatief eigen vermogen), financiële en immateriële vaste activa, maar bijvoorbeeld ook de post voorzieningen;
• Bedrijfsanalyse modellen koppelen aan de financiële analyse en performance van de onderneming;
• Solvabiliteit – zowel kwantitatieve als kwalitatieve aspecten van solvabiliteit;
• Herwaardering en voorziening latente belasting en de invloed daarvan op de jaarcijfers (zowel op vermogen, rentabiliteit en liquiditeit);
• Winstbeïnvloeding herkennen bij het lezen van de jaarrekening;
• Cashflowdrivers en Key Performance Indicatoren (KPI’s) kunnen benoemen.

Voorbereiding
Ter voorbereiding op deze training ontvang je een elearning module Jaarrekening analyse complexe structuren. Hierin leer je alvast de theoretische elementen die tijdens de trainingsdag toegepast gaan worden in de praktijk.

Dag 2 cursus Financieringsstructuren & gestapeld financieren klik hier voor meer informatie

Het programma ziet er als volgt uit:
09:00 uur Welkom en introductie
09:15 uur Aanvang deel I
10:45 uur Korte pauze
11:00 uur Aanvang deel II
12:15 uur Lunchpauze
13:00 uur Aanvang deel III
14:45 uur Korte pauze
15:00 uur Aanvang deel IV
16:30 uur Einde cursus

Kosten

NiRV-leden:

De kosten voor deelname aan voor beide cursussen van FOI bedragen € 695,- per persoon, per dag (exclusief BTW) voor NiRV-leden.
Meldt je je ook aan voor de training op 23 november 2022 ontvang je 20% korting op het totale deelnamebedrag ( deelname kosten minus korting bedragen € 1.112,- voor beide dagen)

Overige deelnemers:

De kosten voor deelname aan voor beide cursussen van FOI bedragen € 795,- per persoon, per dag (exclusief BTW) voor overige deelnemers (geen NiRV-leden). Meldt je je ook aan voor de cursus op 23 november 2022 ontvang je 20% korting op het totale deelnamebedrag ( deelname kosten minus korting bedragen € 1.272,- voor beide dagen)

Annulering is tot 1 week voorafgaand aan de cursus(sen) kosteloos. Bij afmelding binnen 1 week of no-show heb je geen recht op restitutie van het deelnamebedrag. Wel mag men eventueel iemand anders/een collega aanmelden.  Indien de collega geen lid is bij het NiRV wordt een aanvullende factuur gestuurd. 

Het minimum aantal deelnemers voor beide cursusdagen is 8 deelnemers. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen op beide cursusdagen.

Locatie: Kasteel Kerckebosch

Arnhemse Bovenweg 31
3708 AA Zeist
T: 030-6926666

Over de docent:

drs. Jorrit van Eck

Jorrit van Eck (drs.) studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, waaronder het bankwezen. Zowel in de rol van specialist als management functies. Hierbij was hij commercieel actief in zowel het corporate als het MKB segment. Jorrit is naast zijn functies in de financiële sector ook al actief als trainer voor FOI. In zijn trainingen besteed hij veel aandacht aan de toepasbaarheid van de opgedane kennis. Sinds 2018 traint Jorrit op wekelijkse basis voor FOI en is hij ook partner. Hij draagt zijn kennis op het gebied van financiële analyse en kredietverlening op een enthousiaste en motiverende wijze over aan onze cursisten en opdrachtgevers.

PE-punten
In het kader van de regeling Permanente Educatie Register Valuators worden aan deze cursus 6 PE-punten per dag toegekend (12 PE punten voor deelname aan beide cursusdagen).

# PE-punten: 6.00 per dag (12.00 punten voor deelname aan beide dagen)