NiRV Jaarcongres 2023

Keynote Speaker: Toon Gerbrands

Voormalig volleybalcoach, algemeen-directeur voetbalclub AZ & PSV, bestuurder en auteur.

Toon Gerbrands spreekt

Toon Gerbrands is voormalig directeur van voetbalclub AZ en PSV en heeft een heldere visie op presteren. Door zijn jarenlange ervaring als bestuurder gaat hij zich komende tijd inzetten om organisaties opnieuw in te richten.

Meer dan 40 jaar succesvol presteren leidde tot een palmares van 21 grote sportprijzen en de landelijke milieuprijs.

Van zijn hand verschenen 10 boeken waaronder “De prijs van succes”, “De lerende winnaar”, “De succes crisis” en “Soms is alles wel eens waar”.

Zijn stijl kan je omschrijven als: hard & hart, to the point, scherp, gefocust, commitment, volhardend, voorbeeldgedrag, winnende houding, verantwoordelijk en een gamechanger. Als spreker legt hij de nadruk op een goede samenwerking, top performance, coaching, leiderschap 4.0, prestatiecultuur, teambuilding, next level denken, actie-intelligentie, excellent presteren, crisis management, en visie & strategie ontwikkeling.

Biografie

Toon Gerbrands geboren op 31 oktober 1957 in Sneek, is een man die veel successen achter zijn naam heeft staan in meerdere omgevingen, zowel in de topsport als in diverse managementfuncties. Hij heeft bewezen, dat zijn aanpak werkt en succesvol is. Zijn aanpak leidde in alle omgevingen waar hij werkte tot aantoonbare resultaten. Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam werd hij Europees kampioen (de enige keer in de geschiedenis) en bereikte hij de Olympische spelen van Sydney. In zijn periode als bondscoach klom het Nederlands team op tot de eerste plaats op de wereldranglijst en werd het team ook sportploeg van het jaar in Nederland. Als clubcoach leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. Iets wat in de volleybalsport slechts één Nederlandse club lukte, gedurende het bestaan van de volleybalsport. In Nederland veroverde hij met zijn unieke aanpak en visie 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups.

In de schaatssport gaf hij als directeur leiding aan een succesvolle commerciële ploeg met wereldtitels en Olympische gouden medailles. Naast zijn werkzaamheden in de sport heeft hij ruime ervaring als manager en interim-manager bij diverse werkgevers. Ook hier bleek zijn aanpak succesvol. Onder zijn leiding heeft de gemeente Harderwijk de milieuprijs van Nederland gewonnen. Bij de voetbalclub AZ, speelde hij een prominente rol in de organisatie van deze club. Met een duidelijke visie zijn hier verrassende resultaten geboekt. Met als hoogtepunten het landskampioenschap in het seizoen 2008 – 2009 en de bekerwinst in 2013. Na 12 succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij de voetbalclub PSV. Ook daar was hij direct succesvol. Nadat hij in 2022 na acht seizoenen stopte als algemeen directeur had PSV drie landstitels, drie supercup en de KNVB-beker gewonnen. Hij nam daar afscheid als erelid van PSV en ereburger van de stad Eindhoven.

Hij speelde ook een belangrijke rol bij de roerige tijd van AZ ten tijde van het DSB debacle. Hier toonde hij aan dat het ook mogelijk is om een organisatie vanuit een crisissituatie naar nieuwe successen te leiden en een stabiele organisatie neer te zetten. Een paar jaar later blijkt er weer een solide, professionele en financieel gezonde organisatie te staan. Daar kreeg AZ alom waardering en erkenning voor. Zijn visie en werkwijze heeft hij beschreven in tien succesvolle boeken: De Lerende Winnaar, De succescrisis en zijn meest recente succesvolle uitgaven: Mijn Stijl en Soms is alles wel eens waar. Deze titels zijn typerend voor zijn werkwijze en zijn visie op presteren. De kunst is om mensen te laten samenwerken en zo uiteindelijk het ultieme doel te behalen: winnen en presteren. Daarnaast is hij vaste columnist bij BNR. Kortom een zeer veelzijdige man met een brede ervaring op meerdere gebieden. Zijn passie, zijn aanpak en zijn visie staan borg voor een zeer inspirerende lezing met de sport, management, leiderschap, top performance & teambuilding als metaforen.

Help mij met het vinden van een Register Valuator