Workshop ‘Waarde van digitale businessmodellen’ = VOLGEBOEKT

Type: klassikale scholing

Datum: 20 januari 2021

Tijd: 13:30 uur – 17:00 uur

Locatie: online

Organisator: NiRV

Website: http://www.nirv.nl

Email: secretariaat@nirv.nl

Inhoud van de workshop:

Tijdens de workshop wordt de casus ‘Lego versus Rocket Internet’ behandeld. Hoe Lego digitaal innoveerde versus Rocket Internet, het Duitse antwoord op Silicon Valley?

Lego, het bekende Deense familiebedrijf is één van de meest succesvolle en waardevolle bedrijven in de wereld. Dat was echter niet de verwachting rond 2000 en 2004 toen de firma na een van de meest dramatische turn-arounds technisch failliet was. De innovatie en digitale strategie van Lego is een belangrijk onderdeel van het enorme succes. De Lego Challenge (TV programma) is er daar maar één van. Het laat zien hoe de “community” een belangrijke waarde-drijver is geworden.

Rocket Internet, bekend van digitale business modellen als Zalando e.d., heeft een fascinerende digitale strategie als een familie gecontroleerde, doch beursgenoteerde firma. Vragen

die onder andere tijdens de workshop worden gesteld:

  1. Is Rocket Internet het Duitse/Europese antwoord op de Amerikaanse en Chinese technologie reuzen?
  2. Welke van de strategische opties belooft de meeste waarde te creëren? De waarde van omgekeerde innovatie.

Je wordt geacht deze Harvard Business Case vóór aanvang van de workshop voor te bereiden zodat je op effectieve wijze de workshop kan volgen. De case wordt na inschrijving voor deze workshop toegezonden.

Benadrukt zij, dat workshops in de reeks ‘Strategic Thinking’ niet als doelstelling hebben praktische, waarderingstechnische tools aan te reiken. Dit type workshops streeft ernaar op academisch niveau handvatten en inzichten te verschaffen die uiteindelijk door de deelnemers zelf op passende wijze geïmplementeerd dienen te worden in de dagelijkse praktijk.

Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 uur: ontvangst/inloop
13:30 uur: aanvang workshop
15:00 uur: pauze
15:30 uur: vervolg workshop
17:00 uur: einde workshop

Kosten
De kosten bedragen voor:
* NiRV-leden € 300,- excl. BTW per persoon.
* Niet-leden  € 400,- excl. BTW per persoon.

Aan deze workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

Locatie: online

Over de docent:

Prof dr. Fred van Eenennaam
is econoom, promoveerde in strategie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkt voor 50% van zijn tijd als Associate en Full Strategy Professor bij verschillende Nederlandse en internationale universiteiten o.a. Erasmus Universiteit, St. Gallen Universität, CETYS, UPAEP, LIUC en de George Washington University en is hij opgenomen in Michael Porter’s hall of fame. Prof. dr. Fred van Eennenaam is founder partner van The Decision Group en The Decision Institute. The Decision Group richt zicht op het internationaal leveren van bedrijfsinterne strategische verandering, transformatie en leiderschapsontwikkelingsprogramma’s.

PE-punten
In het kader van de regeling Permanente Educatie Register Accountants worden aan de workshop PE-punten toegekend aan zowel Register Accountants als Register Valuators. (NBA cursuscode: 115706)

# PE-punten: 3.00