Workshop ‘Distress valuation en WHOA’

Type: klassikale scholing

Datum: 24 november 2021

Tijd: 14:00 – 17:30 uur (incl. pauze)

Locatie: Online (via Microsoft Teams)*

De deelnamelink wordt ongeveer een week van te voren gestuurd.

*Indien de coronamaatregelen het toestaan zullen we de mogelijkheden bekijken deze online workshop om te zetten naar een fysieke bijeenkomst.

Organisator: NiRV

Website: http://www.nirv.nl

Email: secretariaat@nirv.nl

Inhoud van de workshop:

In deze workshop staat de waardering van ondernemingen in financiële moeilijkheden centraal. Verschillende benaderingen zullen de revue passeren op wat voor wijze ‘distress’ in de waardering kan worden verwerkt. Tevens zal vanuit waarderingsperspectief de ‘WHOA’ worden besproken. Na een korte introductie op de basisprincipes van de WHOA, zullen wij dieper ingaan op de uitgangspunten waarop de reorganisatiewaarde vastgesteld moet worden, de relatie tussen de reorganisatiewaarde en ondernemingswaarde, de vaststelling van de reorganisatiewaarde en tenslotte de herverdeling van de reorganisatiewaarde tussen verschillende klassen van crediteuren en eigen vermogen verschaffers. Gedurende de workshop zullen cursisten aan kleine cases werken.

Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur Aanvang workshop
15.30 uur Pauze
16.00 uur Vervolg workshop
17.30 uur Einde workshop

Kosten
De kosten bedragen voor:
* NiRV-leden € 250,- excl. BTW per persoon
* Niet-leden € 350,- excl. BTW per persoon

Er kunnen aan deze online workshop 25 personen deelnemen.

AANMELDEN

Deze workshop is helaas volgeboekt. Wil je op de wachtlijst worden geplaatst stuur dan een mail naar secretariaat@nirv.nl

Indien er voldoende deelnemers op de wachtlijst staan, kijken we naar een mogelijkheid voor een extra sessie van deze workshop.

Over de docenten:

hans haanappel

Hans Haanappel
is partner bij Value Insights. Hans heeft zich gespecialiseerd in complexe waarderingsvraagstukken. Naast zijn advieswerkzaamheden is Hans Haanappel verbonden aan de Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management, Nyenrode Business University en de Executive Master in M&A en Valuation van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij vakken doceert op het gebied van (ondernemings)waardering. Daarnaast traint Hans corporate finance professionals van diverse investment banks, M&A boutiques en participatiemaatschappijen.

Sebastiaan van den Berg
is advocaat/partner bij RESOR en is gespecialiseerd in ondernemings- en insolventierecht. Sebastiaan heeft bijzondere expertise in (financiële) herstructureringen, waarderings- en schadevraagstukken, distressed M&A, uitwinningstrajecten en de WHOA. Hij staat zowel investeerders/fondsen, (bestuurders van) ondernemingen in moeilijkheden als banken/schuldeisers bij. Ook treedt hij op voor curatoren. Sebastiaan studeerde rechten en financiële economie in Rotterdam en heeft de Executive Master in M&A and Valuation afgerond. Naast zijn werk als advocaat, promoveerde Sebastiaan in 2019 op het onderwerp “waarderingsvragen in het ondernemings- en insolventierecht”.

PE-punten
In het kader van de regeling Permanente Educatie worden aan de workshop PE-punten toegekend aan Register Valuators.

# PE-punten: 3.00