Wat bepaalt de waarde van retailbedrijven?

Arjan Minnigh adviseert bedrijven, ondernemers en investeerders in het grotere segment van de detailsector bij verkoop, overnames en fusies. Zo begeleidde hij bol.com bij de overname door Ahold, Carlyle bij de overname van Hunkemöller en, recentelijk, GrandVision (eigenaar van o.a. Pearle en Eyewish) bij de verkoop aan brillenreus EssilorLuxottica. Minnigh vergelijkt zijn dagelijks werk met dat van een makelaar. “Een huis verkopen is in theorie niet heel anders dan een bedrijf, alleen is op een huis makkelijker een prijs te plakken. Wat moet iets kosten? Bij een bedrijf is dat soms heel ingewikkeld. Daarnaast zijn er bij een bedrijf veel meer belanghebbenden, wat het geheel een stuk complexer maakt.”

Wat bepaalt de waarde van retailbedrijven

Thema’s

Archief